ניכור הורי

תופעת הניכור ההורי מתרחשת לרוב במסגרת סכסוכי גירושין, כאשר אחד מההורים מסית את ילדו כנגד ההורה השני, לרוב מתוך רצון לנקום בהורה האחר בשל  הפרידה ותוך התעלמות מטובת ילדו, וכתוצאה מכך הילד מתנתק מתנכר להורה השני.

כך נוצר מצב בחיי הילד בו ההורה המסית הופך להיות ההורה האהוב והמועדף בעיני הילד ואילו ההורה השני הופך להיות ההורה הדחוי, אותו הילד יעדיף שלא לפגוש ואף יתנגד לכל ניסיון מצד ההורה השני לחידוש או למיטוב הקשר. 

ככלל, הילד יתנהג באדישות או בסלידה להורה המנוכר וירצה לנתק עימו את הקשר ללא הצדקה אמיתית. לרוב הסיבות שיובאו מפי הילד לסלידתו מן ההורה המנוכר יהיו אמירות שנחשדות ככאלה ששמע הילד מן ההורה המנכר – ההורה "האהוב". 

מדובר בתופעה קשה ורגישה, אשר למימד הזמן יש חשיבות מהותית בה. ככל שנקדים לנסות לטפל בכך בזמן, כך ישנו סיכוי טוב יותר למגר את הניכור, להביא להחלמה של הילד להחזרת הקשר הבריא בין ההורה לילד, ובכך לחסוך לילד, ואף להורה המנוכר, נזק נפשי משמעותי לטווח הארוך.

בהתאם לכך, עם זיהוי התופעה אצל הילד, ובהעדר הסכמה בין ההורים, חשוב מאוד לפנות לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני, לפי העניין, במטרה להטיל סנקציות כספיות ואחרות על ההורה המנכר על מנת להרתיעו ואף לדרוש למנות מומחה טיפולי בתחום במידת הצורך. במקרים חריגים מאוד, אף ניתן לעתור להעברת המשמורת על הילד הסובל מניכור מן ההורה המנכר אל ההורה המנוכר.

כמו כן, באפשרות ההורה המנוכר אף להגיש תביעה נזיקית כנגד ההורה המנכר בגין הנזק הרב שלא היה בא לעולם לולא התנהגותו.

צור קשר





    בין לקוחותינו

    פרסומים ופסקי דין

    הרחבה של רכישה במסגרת מכרז קיים

    בית המשפט המחוזי קיבל את עמדתנו לפיה החלפת מכונת טיאוט שביצעה המועצה האזורית עמק חפר במכונת טיאוט חדשה לא הייתה רכישה חדשה, אלא הרחבה של רכישה במסגרת מכרז קיים. על כן, קיבל בית המשפט המחוזי את עמדתנו כי רכישה זו פטורה ממכרז.
    בקשת רשות ערעור שהוגשה על החלטה זו לבית המשפט העליון נדחתה משקיבל בית המשפט העליון את עמדתנו כי הבקשה הוגשה בשיהוי, ונוכח קיומו של מעשה עשוי לאחר שההתקשרות בין הצדדים יצאה לפועל.

    לפסק הדין של בית המשפט המחוזי

    לפסק הדין של בית המשפט העליון

    העדפת תוצרת הארץ במכרזים

    בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל את עמדתנו לפיה בקביעת הסכום לעניין תחולת האמנה הבינלאומית עליה חתמה ישראל לעניין העדפת תוצרת הארץ במכרזים, יש לקחת בחשבון גם את תקופות האופציה שנקבעו במסגרת המכרז.

    לפסק הדין המלא

    מהי טעות בערבות המביאה לפסילת מכרז

    בית המשפט קיבל עתירה שהגיש משתתף במכרז על החלטת ועדת המכרזים לפסול את הצעת המשתתף בשל טעות סופר שנפלה בערבות הבנקאית שהגיש עם המכרז, בציון שם המכרז.

    לפסק הדין המלא

    מהם ליקויים סבירים בפינוי דירה שכורה

    בית המשפט קיבל את עמדתנו לפיה הליקויים שנתגלו בדירה לאחרי פינוייה על ע"י השוכרים הינם ליקויים שהם בבחינת בלאי סביר של הדירה, ולכן דחה את תביעת המשכירה וחייבה בתשלום הוצאות משפט לטובת השוכרים.

    לפסק הדין המלא

    זכותו של מנהל מטבח לתשלום בגין עבודה בשעות נוספות

    בפסק דין קיבל בית הדין לעבודה את עמדתנו לפיה אדם שעבד בתפקיד של מנהל מטבח במסעדה אינו נחשב לעובד בעל משרת אמון אישית ולכן חובה על המעביד לשלם לו עבור שעות נוספות ושעות שבת שעבד במסעדה.

    לפסק הדין המלא

    טעות בחיוב היטלי פיתוח של המועצה

    טעות של מאות אלפי שקלים לאורך שנים בגביית היטלי פיתוח על ידי המועצה המקומית בנימינה גבעת עדה. בעקבות עתירה מנהלית שהוגשה ע"י משרדנו, המועצה נאלצה להפחית את הודעת החיוב לכ- 20% מסכום הדרישה הראשוני.

    לכתבה שפורסמה בעקבות פסק הדין

    אחריות מכון בדיקה לחוות דעת טרם רכישת רכב

    התקבלה תביעה שהגיש משרדנו כנגד בעל מכון הבדיקה והבודק בגין חוות דעת מוטעית בקשר למצבו של הרכב טרם קנייתו.
    מכון הבדיקה לא ציין בחוות דעתו כי הרכב עבר תאונה קשה וכי קיימים ליקויים משמעותיים ברכב, בין השאר, בשלדה וחוייב לפצות את הרוכשת על נזקיה.

    לכתבה שפורסמה בעקבות פסק הדין